listing_gallery

BESCHIKBAAR
Vraagprijs: € 1.100.000

Slimstraat 25

5071 EG Udenhout
  • 298 m2
  • 892 m2
  • 3 slaapkamers
Een authentiek thuis in het hart van charmant Udenhout

De voordeur van dit charmante huis aan de Slimstraat staat in Udenhout bij menigeen bekend als ‘de mooiste deur van Udenhout’. Voorzien van een grote witte rozet en sierlijk omlijst, is dit de deur naar ‘thuis’. Kom maar binnen door die fraaie voordeur, en ervaar dit huis vol authentieke elementen. Een exemplaar met een sfeervolle woonkamer, een keuken met prachtig uitzicht op de bostuin, drie slaapkamers, twee badkamers en een nog onaangetaste ruimte vol mogelijkheden.

De symmetrie aan de buitenzijde van de woning is ook in de hal (met antieke marmeren vloer) voortgezet. Met bij binnenkomst zowel aan de linker- als aan de rechterzijde nog twee oorspronkelijke deuren met klassieke deurlijsten. Daarna zien we ronde doorgangen; links met de trap naar de eerste verdieping en rechts een garderobenis. De tweede deur rechts – ook met fraaie deurlijsten – geeft toegang tot de woonkamer. Ook in deze fijne en royale living laten we de karakteristieke details op ons inwerken. Van de zandstenen schouw en de grote raampartijen aan de voor- en achterzijde (‘empirevensters met zesruits schuiframen en waaiermotieven’) tot de bedstededeur als absolute blikvanger. Wie een blik omhoog werpt, valt op dat er lage balken lopen van de schouw naar de bedstededeur. Deze stammen nog uit de tijd dat hier een boerderij gevestigd was. Zichtbare restanten van de gang die ooit naar de stallen liep. Met dieren die in de achter het huis gelegen weilanden graasden, onder andere op de plek waar nu de weelderige bostuin is.

Living en keuken met authentieke elementen
Terug in de hal valt het oog op aan antiek marmeren fonteintje, een element dat nog herinnert aan de periode dat er een huisarts praktijk hield. Dat deed hij in de ruimte die nu in gebruik is als slaapkamer op de begane grond, gelegen aan de voorzijde van het huis. Het raam in de zijgevel was ooit de entree van de praktijk. Kenmerkend voor de slaapkamer is naast de prettige hoeveelheid daglicht ook de aanwezigheid van een en suite badkamer. Deze ruimte is voorzien van een ligbad, een douche en heeft een afgesloten toilet. De toegang tot de keuken vinden we aan het einde van de hal. Met links een trapkast en rechts het toilet. De keuken is onderverdeeld in een knusse eetkamer en het daadwerkelijke kookvertrek. Hier vinden we een prachtige authentieke schouw en een keuken die qua sfeer helemaal past bij de boerderijfunctie die het huis ooit had. Wie hier kookt, heeft bovendien een heel mooi uitzicht op de bomenrijke tuin. In de naastgelegen bijkeuken is wasapparatuur ondergebracht en is extra ruimte voor het opbergen van proviand en/of keukengerei.

Twee slaapkamers, een badkamer en een ruimte vol mogelijkheden
We nemen de trap naar boven. De overloop wordt prettig verlicht door een klein venster. Aan de linkerzijde van de trap zijn twee slaapkamers en een badkamer gerealiseerd. De eerste royale slaapkamer heeft twee grote raampartijen die uitkijken op het Fraterhuis. Kenmerkend voor deze kamer is naast de grootte en de prettige hoeveelheid daglicht ook de aanwezigheid van een wastafel. De kamer ernaast heeft lang dienst gedaan als kantoorruimte, maar leent zich ook uitstekend als slaapkamer. Kijk hier naar buiten en het oog valt eveneens op het Fraterhuis. Van de badkamer met wastafel en douche wandelen we door naar de inloopkast. Een pre voor wie kleding en accessoires graag op netjes op één plek heeft. Rechts van de trapopgang is een bergruimte gerealiseerd en achter de naastgelegen deur gaat misschien wel de grootste verrassing van het huis schuil. Een enorme ruimte waar nog niets mee gedaan is. In deze onaangetaste ruimte met de nog oorspronkelijke balken, is de potentie voelbaar. Het is als een canvas vol mogelijkheden, klaar voor nieuwe visies en dromen.

Diepe bomenrijke achtertuin
De diepe achtertuin is in één woord het beste te omschrijven als ‘weelderig’. De natuur kreeg hier van de bewoners vrij spel, maar met een subtiele hand van zorg zodat het geheel toch harmonieus oogt. Het is een buitenruimte waar heerlijk te genieten is van de zon, maar waar ’s zomers ook goed de koelte opgezocht kan worden. Op het grote terras aan huis en in de schaduw van de vele bomen en struiken.

Wonen in het charmante Udenhout
‘Charmant’, ‘rustig’ en ‘rijk aan voorzieningen’ zijn een aantal woorden die Udenhout in een notendop omschrijven. Basisvoorzieningen in de vorm van supermarkten, een huisarts, een apotheek, winkels, scholen, sportfaciliteiten en horecagelegenheden zijn binnen handbereik. Voor wie meer wil, zijn grotere steden als Tilburg en ’s-Hertogenbosch goed bereikbaar. Omringd door de prachtige Loonse en Drunense Duinen biedt het dorp bovendien volop mogelijkheden voor buitenactiviteiten, zoals wandelen, fietsen en paardrijden. De rust, gemoedelijkheid en de aanwezige faciliteiten maken van Udenhout een heel fijne woonplek voor iedereen die op zoek is naar een dorps karakter met stadse voorzieningen dichtbij.
Objectcode:
GE13891
Type woning:
Woonhuis
Soort woning
Villa
Type woning
Vrijstaande woning
Beschikbaarheid:
Beschikbaar
Vraagprijs
€ 1.100.000
Koopconditie:
Kosten koper
Aanvaarding:
In overleg
Inhoud:
1204
Aantal kamers:
6
Aantal slaapkamers:
3
Bouwjaar:
0

Wilt u graag een volledige brochure bekijken? Klik dan op de onderstaande link om een PDF bestand te downloaden.

Download brochure
Meer informatie over deze woning of een bezichtiging plannen?

Neem dan contact op met één van onze makelaars via 013 - 534 91 15 of stuur een mail naar makelaardij@appels.nl.